Biznes

Të vetëdijshëm për rëndësinë në rritje të Rio de Janeiro në tregun global, I LOVE RIO siguron një gamë të gjerë të informacionit mbi ekonominë e qytetit, të përshtatshme për njerëzit e biznesit, sipërmarrësit dhe ekonomistë.


Ide të dobishme se si për të kryer biznes dhe të angazhohen me kulturën e tregut vendor janë dhënë, si për të rritur të kuptuarit dhe vetëdijes. Duke theksuar industritë zgjerimin dhe bizneset, së bashku me kontaktet teknike dhe të dobishme për t'u angazhuar bizneset lokale dhe të zhvillojnë iniciativa të suksesshme. Për t'u lidhur lexuesit direkt me institucionet dhe kompanitë, në faqen e internetit gjithashtu nxit tregtinë dhe zhvillimin lokal.


Rio de Janeiro fotografitë

Infrastruktura dhe burimet


Ekonomitë e Brazilit dhe Rio de Janeiro kanë bërë më të fortë gjatë dekadës së kaluar: politikat e reja makroekonomike, zbulimi i burimeve shtesë natyrore dhe reforma të rëndësishme sociale kanë ndihmuar rritjen e eksporteve dhe paraqet Brazilin si një destinacion tërheqës për investime.

Strategjitë për përmirësimin e zonave të pazhvilluara, mbështetje të fortë nga kompanitë private dhe iniciativat e disa miliarda për të përmirësuar infrastrukturën e përgjithshme të tilla si komunikimi dhe transporti janë të larta në agjendën e federale, shtetërore dhe lokale - duke rezultuar në një klimë ekonomike dinamik tërheqjen e investitorëve ndërkombëtarë dhe ndërmarrjeve komerciale.

Agjencitë qeveritare vënë fondet në një shkallë të paparë për përmirësimin e infrastrukturës dhe objekteve në të gjithë vendin, duke u përgatitur për një fuqi punëtore më të madhe, dhe më shumë mundësi për investime në të ardhmen.

Qeveria braziliane ka pozicionuar Brazilin si një udhëheqës global, duke ofruar asistencë për vendet fqinje, duke iu drejtuar misionet e Kombeve të Bashkuara, dhe në partneritet me vendet afrikane dhe vendet e Amerikës së Jugut për të zhvilluar infrastrukturën dhe partneritete.


Rio de Janeiro është kryeqyteti kulturor i Brazilit dhe një nga qendrat kryesore financiare, pazar dhe transporti. Pas São Paulo, Rio de Janeiro është qyteti brazilian me produktin e brendshëm bruto dytë më të lartë, vlerësohet të jetë rreth 150 miliardë reais në vit. Zonën metropolitane është poli i dytë më i madh kombëtar pasuri, dhe 70% e fuqisë ekonomike të shtetit Rio de Janeiro.


Lëvdatë të jetë kryeqyteti federal i Brazilit deri në vitin 1960, gati 200 vjet më parë, Rio ka evoluar në një qendër të gjallë administrative, financiare, tregtare dhe kulturore.

Qyteti është shtëpi për një infrastrukturë solide me një port i madh, një aeroport ndërkombëtar, një aeroport të brendshëm, dy linjat e metrosë, disa linja hekurudhore ndërqytetor, dhe një rrjet të transportit publik të qindra e linjave të autobusëve dhe mijëra autobus.

Rio është shtëpia e firmave të mëdha financiare, të komunikimit dhe private dhe shtetërore zbavitëse. Zbulimi i fundit i naftës në pellgun Campos në Rio provuar të jetë baza kryesore e disa kompanive të naftës, të gazit dhe të energjisë brazilian dhe të huaja, në fakt, rajon Brazilit para-kripë, një zonë e madhe e rezervave të ujit të thellë të vaj nën një shtresë të trashë të kripës, mund të ruajë deri në 100 miliardë fuçi - duke siguruar një kërkesë e madhe për shërbime në Rio.

Qyteti është një fusha të rëndësishme të biznesit dhe bankare, aktivitetet investuese të Rio de Janeiro përfshijnë zhvillimin e pasurive të patundshme, menaxhimin e fondeve, dhe tregun e dytë më të madhe të aksioneve në Brazil. Krijuar në 1845, Stock Exchange Rio de Janeiro ishte tregu i parë e aksioneve që do të ngrihet në Brazil, tregtare sot është vetëm obligacione qeveritare

Qyteti ka industritë e ndërtimit të anijeve, metalurgji, rafinimit, gazit dhe petrokimike, farmaceutike, tekstile, përpunimi i ushqimit dhe mobilje. Përveç kësaj, organizatat kryesore brazilian të argëtimit, televizionit, shtypjen dhe botuese kanë operacionet në rajon metropolitanana.

Prania e një port i madh i ka bërë Rio një qendër e rëndësishme e aktiviteteve ndërkombëtare të importit dhe eksportit së bashku me tregtinë bregdetar dhe zona të tjera të Brazilit dhe Amerika e Jugut.


Turizmi dhe argëtuese janë aspektet kryesore të jetës ekonomike në Rio, pasi qyteti është një destinacion i madh për vizitorët braziliane dhe të huaj dhe potenciali për turizmin ndërkombëtar vazhdimisht evoluon. Qyteti pritet të rritet në mënyrë të konsiderueshme në këtë fushë, pjesërisht si rezultat i mbajtjes ngjarje të mëdha ndërkombëtare si Kupën e Botës 2014 dhe Lojërat Olimpike në vitin 2016, të cilat sollën një rrjedhjen e fondeve, dhjetra e hoteleve të reja, si dhe potencialit për në tregun e hapur zgjerim.


Bregdeti i Rio de Janeiro ka një nga turistike dhe ekonomike të tregjeve të forta në botë, është edhe destinacioni më i popullarizuar për shumicën e turistëve 50 milion brazilianët që pushimet kombëtar çdo vit.

Historikisht, sektori i shërbimeve ka qenë pjesa më e rëndësishme e ekonomisë së Rio de Janeiro, dhe së bashku me biznesin e vogël mban qytet i lulëzuar gjatë gjithë vitit. Mijëra të kompanive të mëdha dhe të vogla, fabrikat dhe tregtinë e ushqimit, veshje, pajisje, mobilje, cigare, artikuj lëkure, bizhuteri, artit dhe vepra artizanale. Kohët e fundit, prodhimin e elektronikës dhe kompjuterëve filloi të luajë një rol më të fuqishëm në ekonomi.

Ka mbi 200.000 kompani të regjistruara në Rio, duke ofruar një numër të produkteve dhe shërbimeve të ndryshme. Pjesa më e madhe e këtyre kompanive janë mikro dhe të vogla, me më pak se 100 punonjës. Sektorët e shërbimit dhe administrata publike, përbëjnë mbi 70% të të gjitha vendeve të punës në qytet, tregtare llogaritë afër 16%, 10% dhe industria e 5% të ndërtimit.

Rio de Janeiro ka rreth 24.000 ndërmarrje industriale që ofrojnë vende pune për më shumë se 800.000 persona. Një ekonomi në një zgjerim shumë më të madh në klasën e mesme e kanë shtyrë kërkesën për profesionistët e rinj me arsim të lartë, nga konvertimin qytetin në një tokë të re të mundësive. Markave braziliane e pranishme në familjet e Amerikën e Jugut, janë duke u zgjeruar në mënyrë aktive në tregjet globale, me Rio de Janeiro dhe Sao Paulo në zemër të këtij zgjerimi.

Faktorët të favorshme për investimet aktuale në Rio përfshijnë zgjerimin e tregut të brendshëm dhe të kërkesës për mallra, investimet në sigurinë publike, marketingut cilësi të lartë dhe platformat ngjarje dhe disponueshmërinë e talenteve lokale.


Popullsia e Rio de Janeiro është rreth 6,4 milion njerëz, duke arritur në pothuajse 12 milionë njerëz në zonën metropolitane një treg edhe më të mëdha e konsumit shfaqet kur më shumë se 1.6 milionë të huaj vizitojnë çdo vit Rio.


Ekspertët parashikojnë se do të ketë investime në sektorin e naftës dhe gazit nga 488 miliardë R $ në Brazil midis 2014 dhe 2017, dhe shumica e kjo është e përqendruar në Rio de Janeiro, e cila ka 80% të burimeve në vend.

Rio ofron hapësirë për mundësitë e rritjes dhe të biznesit të mirëfilltë në sektorin e ndërtimit të anijeve, infrastrukturën rrugore, portet, aeroportet, telekomunikacion dhe turizmi. Qyteti zotëron rrethin e tretë më të madhe port dhe transporti në vend, dhe janë duke u zhvilluar për rinovimin dhe zgjerimin investime të mëdha.

Rritje popullsia dhe infrastruktura e përmirësuar në lagjet e varfëra, së bashku me rritjen e të ardhurave të popullsisë, kanë tërhequr gjithnjë e më shumë tregti në zonat më pak të zhvilluara të Rio de Janeiro. Kjo marrëveshje e re forcon ekonomitë e komuniteteve lokale dhe rritjen e të ardhurave të dukshme dhe cilësinë e jetës së banorëve. Studimet dhe të dhënat tregojnë se kërkesa në rritje gjeneron shumë mundësi për të zgjeruar tregtinë për të përmbushur nevojat lokale.

Interesi në rritje eksponenciale dhe angazhim për të kompanisë, u takua me përpjekjet e përbashkëta të qeverive dhe organizatave joqeveritare për të kujdesur për të dhe mbështesë zhvillimin e ekonomive lokale në lagje të varfër, duke parë rritjen e saj të mundshëm në një Rio fortë dhe më të bashkuar. Seminare, punëtori dhe ligjërata janë pritur rregullisht për të nxitur sipërmarrjen dhe mbështetjen e bizneseve ekzistuese.

Shërbimi Brazilian i Mbështetje për Mikro dhe ndërmarrjeve të vogla (Shërbimi Brazilian të mbështetur bizneset e vogla), ose SEBRAE, promovoi zhvillimin e kompanive lokale në komunitetet qetësua nga viti 1996. Në vitin 2011, ka zhvilluar një projekt për të mbështetur më shumë se 60.000 sipërmarrësit përmes takimeve si dhe dhënien e këshillave dhe të trajnimit në shënjestër.


Reputacioni dhe komercial potencial i Rio ka gëzuar një gjendje të vazhdueshme të rritjes, dhe si i tillë, pamje fantastike të qytetit vepron si një terren të mbarështimit për konsumatorët, prodhuesit dhe ekspertë për të formësuar peizazhin ndërkombëtar në fushën tuaj.


Në dritën e rritjes së interesit të investimeve, Rio de Janeiro është presë për një numër të panaireve dhe konventave prestigjoze ku konsumatorët dhe prodhuesit ndajnë idetë, rrjetin dhe përtërij. Qyteti ka një të naftës dhe gazit dyvjeçar të drejtë dhe konferencash me mbi 1.500 pjesëmarrës, të organizuar nga Instituti i naftës dhe gazit, dhe gjithashtu vjetore panairit, Navalshore ndërkombëtar.

tjetër për veshje dhe pajisje sportive flasin treg të fortë për produkte që lidhen me shëndetin dhe palestër. Në të njëjtën kohë, industria e modës në Rio ka qenë në rritje në shkallë dhe reputacionin gjatë disa viteve të fundit, qyteti tani pret një shumëllojshmëri të ngjarjeve dhe shfaqje të modës.