Stili i jetës

Rio de Janeiro është bërë një pionier ndërkombëtare në angazhimin e saj për të ushtruar, shëndetin dhe mendore mirëqenien.


I LOVE RIO zbulon regjimet palestër, recreations, këshilla dhe teknika, nga Carioca vrapim në palestra brendshme dhe te jashtme, yoga, meditim, dhe këshilla e fundit ushqyese dhe tendencat. Spas, Retreats, shtesa dhe kujdesin personal janë hulumtuar, duke sjellë banorët dhe vizitorët Cutting Edge pasqyrë se si të ushqejë dhe të zhvillojnë të dy trupit dhe mendjes.


Rio de Janeiro fotografitë

Shëndeti, që jetojnë në natyrë, dhe shoqërizimi


Lifestyle në Rio de Janeiro është aq e ndryshme sa i natyrës që bekon qytetin dhe aq e gjerë sa të kulturës që pasuron atë.

Ka mbi 160 lagje në qytet, secili me karakteristikat e veta gjeografike dhe urbane, formësimin stilin e jetës së Cariocas në përputhje me rrethanat - ndërsa disa rrethe janë në shtëpi në plazhet spektakolare, pjesët e tjera të qytetit kanë Lagështirë të Atlantikut, arkitekturën historike, apo parqet e mrekullueshëm të qytetit të jenë krenarë.

Malet, plazhet, pyjet dhe liqenet ndërthur me diversitet dhe traditat daton prej popujve indigjenë dhe përfshin gjerësisht të përqafuar prejardhje afrikane dhe evropiane, duke lejuar Cariocas të gëzojnë të qytetit në një mijë mënyra.


Përtej imazhit të famshëm në botë të një hedhur-mbrapa dhe mënyrën e jetesës të relaksuar në natyrë, që jetojnë Carioca përfshin një gamë të gjerë të aspekteve të tjera duke arritur thellë në rrënjët tradicionale kulturore të popullsisë, dhe ndonjëherë zgjerimin dhe zhvillimin me globalizimin e qytetit dhe të Brazil.


Grup i mrekullueshëm i peizazheve natyrore dhe klimën delightfully të ngrohtë, si dhe një natyrë thellësisht sociale Rio De Janeiro-së, tërheq banorët që të kalojnë kohën e tyre jashtë dhe argëtohem në bukurinë e qytetit dhe kompani të këndshme e të tjerëve - një deklaratë të qenët i shoqërueshëm unike dhe mirëdashësi e Cariocas.

Përbashkët për të gjitha aktivitetet, është një theks të qartë për socializimin dhe kënaqësi e vërtetë të jetës dhe vlerësimi për të gjitha aspektet e saj, me një prirje të caktuar për jashtë.

Më tej për çdo gjë një qytet i madh ka për të ofruar, jetesës në Rio de Janeiro përfshin përzierje të lakmueshëm të aktiviteteve në natyrë, të shëndetshme të jetesës, joformal dhe improvizuar tubime sociale, praktika sportive, dhe argëtimin simpatik të tilla si peshkimi dhe fluturues qift.

Në vlerësimin e angazhimit të popullatës me rrethinat e tyre natyrore dhe dëshirë për socializim, qeveria ka mbështetur dhe përmirësuar praktikat palestër të gjithë qytetin përmes ngjarjeve, konkurse dhe krijimin e hapësirave rekreative dhe burimeve.

Disa ndërmarrjet private të shikoni për të kujdesem për natyrën aktive dhe në natyrë e banorëve dhe për të kontribuar duke ofruar klasa dhe aktivitetet për të përmirësuar palestër dhe për të përmirësuar aftësitë, duke e mbajtur krah për krah e tendencat e fundit të botës, ndërsa duke i dhënë asaj një rrotullim Carioca.


Natyra ndikon drejtpërdrejt jetesës në Rio de Janeiro - Një pjesë mbresëlënëse e popullsisë së qytetit është i apasionuar pas bashkëveprojmë me rrethinat e tyre natyrore: shumëllojshmëri unike e plazheve urbane, laguna detit-side, parqe natyrore, kopshte, pyje, male shkëmbore dhe.


Klima e ngrohtë i bën sportive dhe recreations palestër të gjithë më tërheqës dhe në çdo park dhe plazhit mund të gjeni ushtritë drejtimin Cariocas, çiklizëm, duke ushtruar dhe duke luajtur sportive.

Banorët dhe vizitorët e qytetit rregullisht bëjnë ekskursione deri në kodrat që pasurojnë parqet e mëdha metropolitane të tilla si "Parque da Tijuca" ose "Parque da Pedra Branca", përpiqen nëpër pyje dhe lart gurë të gëzojnë pikëpamjet sensacionale e qytetit rreth dhe më poshtë.

Rides gjata biçikletë janë marrë rreth disa laguna metropolitane të tilla si famshme "Lagoa Rodrigo de Freitas 'ose përgjatë dhjetra e plazheve, ndërkohë që notonin, detarë dhe surfers populloj dy bays dhe ujërat oqeanike.

Linjës peshkatar shtrihet më bregdetare dhe futboll, volejboll dhe palestër ushtrimet janë kryer në rërë shtrihet në jashtë ngrohtë.

Duke filluar në agim dhe duke vazhduar edhe pas perëndimit të diellit, të gjitha plazhet kryesore në qytet janë në shtëpi për njerëzit që ushtrojnë apo mbledhur në ekipe për të luajtur dhe excercise - sa më shumë që të moshuarit të gëzojnë në orët e para të ditës, shumë pas-shkollore organizata të mësuar futboll dhe top breshëri për fëmijët e të gjitha moshave.

Duke përshëndetur sportive dhe ushtrime nga shumë pjesë të botës, yoga është në ditët e sotme konsiderohet gjerësisht si një nga aktivitetet më ushqyes për trupin dhe mendjen dhe klasa popullore mund të gjenden në palestra, plazhet dhe parqet nëpër Rio - Me kombinimin e manovrave të aftë fizike dhe i qetë meditim ajo tani është praktikuar edhe në lundrues stand-up bordeve shfletoj rrethuar nga uji.

Lidhja e thellë me natyrën, shëndetin, dhe dëshira për të gëzojnë plotësisht jetën e bëri atë në mënyrë që shumë commuters pune të shkoj në vendet e tyre zyra në veshjet sportive, duke përfshirë një punë-në rutinat e tyre të përditshme dhe duke e bërë më të mirë nga një domosdoshmëri.

Në mënyrë tipike, shumë punëtorë largohen attires tyre formale në vendin e tyre të punës, në mënyrë që të mos humbasin kohë dhe aktivitete në natyrë mund të jenë të gëzuar në rrugën e tyre drejt, dhe pas punës.

Moti i ngrohtë do të thotë aktivitetet në natyrë sociale - Cariocas zakonisht mblidhen jashtë, në sheshe, bare, parqe dhe plazhe, duke i bërë ato unike të hapur për njerëz të rinj dhe vende, mund të jetë kjo për ngjarjet kulturore apo sportive, apo për barbeque pjesën karakteristike javë në fund të shumica e familjeve Carioca.

Kjo prirje me jashtë ka ushqyer një vetëdije të fortë të motit - shumë Cariocas janë në gjendje të parashikojnë me saktësi mbresëlënëse nëse retë dhe shiu po i afrohen.


Praktikat Lifestyle dhe kulturore të zhvilluara dhe të bashkohen në njëri-tjetrin nga të dy lidhje me natyrën dhe trashëgimisë - efekti mund të shihet në më të ndryshme e mënyra, në aktivitete duke filluar nga peshkimit rekreativ dhe ushtrimi në gëzimin e muzikës dhe festimet artistike.


Trashëgimia e ka formuar edhe historinë e qytetit dhe rrugën banorët e saj të gëzojë atë - muzikë u integrua në shumë aspekte të jetës së qytetit, duke u bërë pjesë e festimeve fetare, koncerte të qytetit të sponsorizuar dhe shfaqje të jetojnë sa më shumë ditë plazh si rastit nëpërmjet një bum -box në rërë.

Ushqim të freskët është një pjesë jetike e jetesës lokale - Një tipar simpatik dhe kohë të gjatë e rutinë javore Carioca është pazar për sende ushqimore në një panair lokal, ku klientët lidheni direkt me prodhimin e tokës së tyre.

Çdo lagje ka të paktën një fruta javore dhe tregun e perimeve, ku klientët Amble bashku aisles zgjedhjen shumë të përbërësit mirën me çmime të arsyeshme, provë e mostrave të shijshme dhe të biseduar me gëzim me banorët e tjerë dhe tregtarët.

Aktivitetet dhe praktikat e përditshme kanë qenë gjithashtu i vendosur dhe i ndikuar nga karakteristike sinkretizmit Carioca - Disa argëtimin datojnë të qytetërimeve të hershme vendase, ndërsa aktivitetet tjera, zakonet dhe ushqime rrjedhin nga ardhësve evropiane dhe popullsive afro-braziliane.

Komunitetet e peshkimit kanë ekzistuar që para kolonizimit portugez të Brazilit, ndërsa arti i rëndësishëm ushtarak i 'Capoeira' dhe shumë përkatësitë e shpirtërore kanë origjinën e tyre në traditat afrikane.

Në mënyrë të ngjashme, Rio de Janeiro ka një pasuri të madhe të kuzhinës tradicionale kombëtare me rrënjë në një shumëllojshmëri të përkatësive kulturore.


Qeveria është e angazhuar në mënyrë aktive në lehtësimin e marrëdhënieve të forta Cariocas 'me rrethinat e tyre, dhe për të siguruar që trashëgimia kulturore të ruhet - të dyja fushatat edukative dhe infrastrukturë moderne janë pjesë e përpjekjeve të drejtuara në përmirësimin dhe nxitjen e një jetese të shëndetshme.


Në vitet e fundit, institucionet publike kanë zbatuar një shumëllojshmëri krijuese të programeve për rritjen e ndërgjegjësimit, motivimin për të promovuar zgjedhje të shëndetshme dhe pozitive jetese.

Siç jetesës është rezultat i shumë faktorëve alternativ, duke përfshirë konsumin e ushqimit të shëndetshëm, qeveria kombëtare lëshuar një sërë udhëzimesh ushqimore, duke ofruar këshilla urtë se çfarë për të ngrënë, mënyra më e mirë për të përgatitur enët, dhe si për të shijuar më mirë atë.

Udhëzimet mbrojnë përdorimin e përbërësve natyrore, shmangia e përpunimit industrial, dhe kultivimi i një kulture të përbashkët kuzhinës, ku familjet të blerë, kuzhinier dhe të gëzojnë ushqimin së bashku - kjo qasje inovative jetese të lidhur në mënyrë të pazgjidhshme me dietë dhe të shëndetshme të jetesës, një gur themeli i Carioca jetese.

Qeveria e shtetit Rio de Janeiro-së në mënyrë rutinore sponsorizon fushatat e marketingut, si dhe një shumëllojshmëri të palestra lirë në natyrë dhe konkurse të gjerë në shkallë dhe aktiviteteve të gjithë qytetin, duke theksuar gamë të gjerë të hapësirave mrekullueshëm natyrore dhe strukturave të bëra nga njeriu lirisht në dispozicion për të gjithë Cariocas.

Qytetit të gjerë mbresëlënëse shtigjet e biçikletave janë ndërtuar, si dhe parqet e reja me rrota, për të demokratizuar qasje në hapësira publike dhe promovimin e aktiviteteve të ndryshme Fitness - Plazhet më është Rio de Janeiro janë të pajisura me palestra të vogël të lirë për të përdorur, ndërkohë që shumë rrethe nëpër qytet janë shtëpi në palestra të hapura publike dhe moderne për të moshuarit.

Duke shtuar në të rrugëve të biçikletave të qytetit të sponsorizuar, ndërmarrjet private kanë bërë biçikleta publike në dispozicion që mund të merren me qira dhe të rënë off shumë lehtë të gjithë Rio de Janeiro, nxitjen e mëtejshme jetese aktive dhe demokratizimin e hapësirave.

Një numër i ndërmarrjeve të pavarura ofrojnë klasa dhe aktivitetet e grupit, të vetëdijshëm për dëshirën Cariocas 'për t'u angazhuar me rrethinat e tyre dhe të ndajnë përvojat e tyre me njëri-tjetrin.

Valle, muzikë, gatim, art luftarak dhe surfing mësimet veprojë si një mënyrë për të përgjimit në një histori të pasur dhe të gjallë dhe duke shtuar në repertorë personale.

Ofertat shkëlqyeshëm natyrore të qytetit, së bashku me fluksin e saj të vazhdueshëm të praktikave nga e gjithë bota, kanë formuar një sixhade të pasur të traditave kulturore dhe identitetet; duke lejuar një shumëllojshmëri të gjerë të jetesës Carioca që, ndërsa me sa duket ndryshëm, të gjithë të festuar dashurinë për jetën dhe rëndësinë e të tjerëve.